Mai tgok cni..~

26 November 2011

~I'm Back~

Assalam to all reader,

Eceh...mcm ramai je yg baca blog ni kn..huhu..dh berabad lama x update blog ni...ape cer?? pas kawen terus diam kew..huhu..

Xtau la apesal kn jd malas nk update blog..padahal rasenye on fb ley kata hari2..

Dan lagi satu, sejak keje kt spital serdang ni jd malas sgt la rasenye..badan ni mcm letih giler sbb keje shift..maklum le xpenah keje shift..skali dpt amek kau..penatnye la rase tuhan je yg tau..jap keje pagi,jap ptg,jap malam lak..adoii..tido xmenentu jadinya..badan rase letih memanjang..tp alhamdulillah rezki tuhan bg terima je jgn byk komplen..bersyukur.. ;)

Actually,byk story nk share kt cni..tp jap g kol 2pm nk masuk keje lak..so nk siap2 ape yg patot dl ni..malam kuks smbung ea...

Salam..

26 August 2011

Salam Lebaran~

SALAM AIDILFITRI BUAT SEMUA UMAT ISLAM...

DAN JUGA KAWAN2 yg mengenali kami....
MOHON MAAF ZAHIR & BATIN..

X sempat nk update blog ni & bercerita pnjg tntng life ditempat keje baru dan juga persiapan perkahwinan kuks...

Esok pagi2 dh nk balik kg..mlm ni nk carik brg ckit...


Moga selamat sampai ke destinasi yg dituju & semua urusan dipermudahkan & diberkati..Amin~

Ok la..jumpe di laen n3 ea...

Salam...

13 August 2011

Takde tajuk~

Lame x merapu kt cni...

Rase mcm bz bebenor je ni..

Tggal 2 mggu je lg utk wat persiapan...

Esok bru nk update story ckit k..


26 July 2011

Macam2 pk...~

Susah ati betol rasenye skrg ni....

Bile la surat kementerian ni nk smpai ek..aritu cal kate lapor diri 8hb ogos..

Tapi surat x sampai2 cane ni...sgt2 ssh ati betol la..

Dalam mase 1 mggu lebih sempat ke nk carik umah sewa laen ni lau dpt tmpt jauh2..

Lau dpt area bangi or putrajaya ke ok la gak...

Hal kawen pn mcm byk je yg x settle ni...

Adehhhh....sabo jela..

Hope arini smpai la surat tu..x larat nk b'pk dh ni....

Urm..

14 July 2011

Bangi~Johor~Ganu~Klate~Johor~Bangi

Assalammulaikum..

Gud evening to all fwen...cm ramai sgt je member kt blog ni..hehe

Xde post menarik nk share mlm ni..juz nk share psl balik kg..jauh p'jalanan indah pemandangan..kali ni mmg jauh sgguh p'jalanan..hope kuks sehat2 saje..x demam mcm kebiasaan..utk pngtahuan kuks mmg lembik sikit xley penat sgt msti demam..mngada betol bdan ini manja x b'tmpat kamu kn..isk

Malam ni gerak balik johor dulu..ptg esok baru gerak balik kg. mak kuks ea..bkn kg kuks..haha..kg. mak kuks kt ganu kite..kg.kuala bekah,kuala t'ganu..dh t'byg2 kt mata wooo kepok losong & roti paung..adeh..nyum2~~ ok..smbung balik..1st balik kg.mak dulu melawat sedara mara 'alik nu'..mok kate kalu dop singgoh kekgi pok gerabok kate dop ingak sedara pulop...eh,apesal aku kecek ganu lak ni...haishhh

Pastu esok n esok nye baru p melawat sedara belah ayah kt besut n kota bharu lak..actually,ayah org ganu gop..tp xtau nape rmai sedara mara dia kt kelantan lak..hurm..mak nk mnjmput  pak gerabak dia..time2 nk kawen cmni sedara yg aku x pnh jumpe pn ley jumpe la gamaknye..

Nak tau x..perasaan kuks excited giler coz dh lame x balik kg..last balik adela 10 thun lepas..giler lamer x balik..mak xnk balik dh coz xde org tua tggl sedara mara je...

Harap perjalanan pergi balik b'jalan lancar la xde ape2 halangan..moga selamat smpai n selamat balik...Amin..



13 July 2011

DIY doorgift~~


Assalammualaikum...

Yeayyy!Dah siap keje yg dikejar2kn td..rilex sat kt blog ni..hihi..harini kuks wat entry psl doorgift lak ea..dh siap 20%..80% lg in progress..huhu...sbnarnye jap je nk wat bnde alah kiut miut ni..tp haritu beli brg ckit je nk testing...bkn pe takot x mnjadi coz 1st time try wat..hehe..Alhamdulillah jadi jgk...wlpon pd mulanya nmpk mcm x ok je..tp lame2 wat dh ok dh..huhu...

Gambar tu saje wat blurr2.com cmtu..x surprise la nnti lau awl2 sgt tnjuk..nnti dh 100% DONE bru tunjuk yg betol2 k..hehe..

Dh update kuks checklist jgk..juz riso psl brg2 hantaran coz lom smpat p shopen wif k.long en.tunang..en.tunang x dpt dtg coz dia dh giler keje skrg ni..kang majok2 gaduh lak..sadis tol p shopen brg kawen ngn akk ipaq lak..sabo jela demi insan t'cintut..ades~

Ok le..smbung wat keje balik..xley melencong lame2 nnti kene tiow ssah lorh...almaklum le..maken dkt nk benti maken byk lak keje..adeh..

Sayonara... :)

12 July 2011

DIY Tenkiu Tag~~

 Tenkiu tag DONE! bru je siap wat..ni 1st choice..pilihan pertama tu adalah yg terbaik..so, malas nk pening2 n pk pnjg pilih yg ni je...byk lg bnde laen yg harus dibuat n pk...
Actually mcm t'kilan sbb sume org nk yg t'baek utk hari bahagia masing2 kn..but..i dun have so many time cm owg laen..hukhuk..sadis..sume bnde pn harus dibuat dan diputuskn dlm masa yg singkat..xley pk pnjg..huhu

Xpela..moga sumenye b'jalan lancar & dipermudahkn..Amin...


07 July 2011

Tolonggg~

Maken ari maken gumukkk...cammane ni??????

Stresss2...owg stress maken kurus kuks makenn gumukkk lakkkkk....adehhhh...

Dh x lame dh..xsmpai pn 2 bulan ni....uwaaaaaaaa


28 June 2011

~Ku Di Dalam Dilema~

Assalammualaikum semua.... 

( Hepi sokmo...sengih manjang tp dlm ati gundah gulana...mcm2 bnde dok pk..hukhuk )

Sebenarnya kuks de smething nk share kt cni..Alhamdulillah..syukur sgt2 setelah pergi temuduga SPA thun lepas akhirnya thun ni kuks dpt surat perlantikan jawatan tetap di Kementerian Kesihatan Malaysia...smlm baru dpt pggilan dr kkm dia ckp tarikh lapor diri dlm p'tengahan bulan Julai @pn awal bulan Ogos...so, tggu surat posting la...yg mnjadi dlm dilema nya bila tnye penempatan td dia ckp myb akn kenegeri laen.....adoiiii...doiii...doiii ( negeri manela haku akn di campak ni???) En.tng plak x terkata ape bile bgtau kt dia...dugaan...

Nampaknya bila dh kawen nnti akn b'jauhan jgkla dgn pak incik kutub mcm skrg ni...xpela, ape yg jd pn kuks redha ( dlm redha2 ni mula la mcm2 bnde negatif pk..xreti dok diam..hukhuk). Alhamdulillah ALLAH dh makbulkn doa kuks supaya di beri kerja yg tetap...bkn b'mksud pekerjaan skrg ni tdk tetap ttapi yg lebih mnjamin mse depan(dh letih keje swasta sbnrnye..kiki) mungkin ni rezki nk kawen kn...

Malam td xbleh tido lgsung krn memikirkn kepelbagaian perkara yg bkl t'jadi..otak t'sgtla aktif sejak akhir2 ni sik bekerja tnpa henti...huhu..mne nk pk urusan kawen lg...keje yg skrg...urusan kemasukan ke tmpt keje baru...hope diri ini diberi kekuatan utk menempuh hari2 yg mndatang...moga dipermudahkn jalan dan semua urusan...Amin...

Ok la...nk smbung wat keje...kene settlekn semua keje sblom resign nnti..

Salam..

26 June 2011

Jiwa Kacau~~

Mood :: Jiwa Kacau

Sebabnye t'jadi sikit salah faham wif en.tunang...

Dah la tgah dlm kerinduan gado2 plak...haishhhh..sabo jela...



24 June 2011

~ Kuks Checklist~ update!

Assalammualaikum...

Salam hari jumaat n selamat b'shopen utk kaum2 hawa sat lg...huhu...kuks x kuar shopen kot coz lom gaji...cian2..smlm pn p repaire cermin kete rosak xley nk bukak dh kne RM100++...upenye power window rosak...hrap u x wat hal lg ea dear...i syg u..i jnji xkn carik laen dh...pasni i jnji makeup kn u cntek2 ea...hukhuk

Oke...utk member2 blogger kuks dh update wedding checklist...tp xtaula rase mcm ade je yg x lengkap lg..xpe, nnti kuks update lg ea..k la..nk out balik umah jap...babai..

20 June 2011

~Peta Kad Kawen~

Assalammualaikum..

Selamat malam semua...selamat menjamu selera ea...sy bru pas dinner mkn biskut Jacob's Cream Craker(nyum2...sedapnya) + air tea O...huhu..ckup la tu...

Entry ptg td konon2nya malam ni nk update my wedding checklist kn...tp x sempat lak rasenye nk update kt cni...coz skrg ni nk melukis peta kad kawen yg kene submit esok gak sbb dh lewat ea...n my baju byknye la x b'lipat tu baru bwk balik dr umah ateh ( kuks x suke basuh bju pkai tgn ea..so,tiap ujung minggu mesti balik umh ateh basuh baju...huhu). Hope lepas kawen en.tunang cepat2 la beli mesin basuh lau x tiap2 minggu sy akn demam coz cuci baju yg byk...ngeh2

Oke la...xley dok on9 lame2 nnti keje x jadi di buatnya...esok insyaAllah checklist akn di update...babaii...

Wassalam....


Kasut Nikah~

Sejak akhir2 ni mood MALAS melanda...rase mcm penat sgt2 ke hulu ke hilir n malas nk update blog pn dtg le..badan pn kurang sehat...lepas baek demam selsema & batuk plk yg dtg...smpai skrg ni x ilang2 lg..

Tula...org nk b'blog kamu pn nk b'blog...tapi kamu mls nk update pdhal dok on9 je tiap2 ari...huhu

Harini nk share ttg kasut nikah...dlm pale otak ni dh ade dh nk kasut warna ape & design yg mcmmane...cume xtau lg nk survey kt mane...coz tgk ramai member2 blogger yg carik kasut kt Vincci...design Nose pn tgok mcm ok jgk...

Jom cuci mata tgok kasut2 ni...

Jeng3...oke x..oke x..sesuaiii ng tema i..huhu...tapi tumit dia takot mak tgok n hajat utama bukan nk carik kasut mse sanding ea...kasut nikah...igt tu...target warna putih & depan t'buka ckit.


Nmpak cm simple but nice...

Yang pn cntek...tp xtau la wrne pe ni ek...

Yang mcm ni xminat coz kuks mmg x berkenan la sgt2 kasut b'tutup depan ni...biar t'buka skit angin bleh masuk..sejuk...hehehe

Yang ni plak...bkn nk tnjuk design kasut or warna dia ea...tp nk tnjuk keinchian tumit dia tu...nk yg tinggi mcm ini je tamo tinggi2 sgt...nntiiii....opsss!!!

Ha....yg ni paling b'kenan skali...huhu..so cantek lew....

Oke....rasenye nk carik yg mcm ini je...so simple sgt2 n kene ngn citarasa kuks...tumit dia pon x tggi sgt...tema nikah adalah pink..sje nk carik colour putih coz ne tau kl2 kasut sanding yg mak andam bg x kene ngn kuks ke kn..ley la sarung kasut nikah ni je xdea ssah nk carik2 lg..time tu mmg x sempat nk carik2 dh..TARGET nya adalah nk mcm ini...carik smpai lebam..xtau la kt mane ley jumpe ek..urm..

Balik keje ni igt nk p jmpe seseorg psl tempahan kad kawin...tp draft peta t'tinggal kt umah lak...ari sabtu aritu nk p pn x sempat sbb cabut balik umah ateh kuks sbb nk p org kawen...ahad plak p nilai...arini xkn nk tangguh lagi...dh betol2 lmbt dh ni kan (p/s utk diri sndiri :: ko tangguh2 la cmni kn...sat g ko kawen xde org dtg sbb kad x siap...gelabah puyuh la ko last2 minit cmni...huh!)

Persiapan kawen baru berapa persen je yg siap...xpe,slow2 yg pnting siap...b'tunang pn 3 bulan je adat la...bkn last2 minit namenye ni..kene gunakan mase sebaik2 nya...

Oke la, nk smbung wat keje....cukup la meraapu ckit2 je nnti org jemu plak..huhu...malam ni nk wat checklist & budget belian barang...babai...


18 June 2011

Baju Nikah & Kad Kahwin..~~

Assalammualaikum...

Gudmorning semua..bangun awl pagi pas solat terus on9...huhu..poyo..bkn nk kemas umah terus ke ape..igtkn nk p jogging wif kakak umah ni kt track kt ukm tu...tp xsehat lak...so,dok umah je...kakak umh kuks pas solat subuh td dh cau ke track..chaiyok kak maji!

Berkenaan ngn tarikh perkahwinan kuks..kali ni dh betol2 CONFIRM...tiada perubahan..cdngan anjakan tarikh tidk dipersetujui oleh ramai pihak...cume pak incik kutub & mak incik kutub je yg setuju coz mls nk pening2 kepala...ape yg family tetapkn kami ikot je..so,tarikhnya seperti berikut:-


IJAB & QABUL :: 02 Sept 2011
MAJLIS PERSANDINGAN :: 03 Sept 2011
( resepsi sebelah lelaki mungkin lewat ckit..dijangka pd 18 Dec 2011 kerana skali wif adik pak incik kutub)

Kuks ade mase cuma 2 bulan & 2 minggu je utk wat preparation..sempat x ek??urm...sempat atau x gerak gempur harus dilakukan..

Harini kuks nk p tempah kad kahwin & baju nikah...kuks harap sume berjalan lancar dan dipermudahkan segala urusan..


Oke la..nk p kemas2 umah lak..arini de org nk melawat umah...babaiii


**de mslah ckit sbnarnye..tgah pening kpala tudung cmmane yg nk dipakai mse nikah nnti..urm..tnye cik google sik tudung awning je yg kuar..xbape minat lorh..~~



14 June 2011

Berita tergempar~~~

Date wedding KUKS myb bertukar...

Hope dipermudahkn & dilancarkan semua urusan & perbincangan utk penetapan date baru...rasenye ok jgk diganjakkan coz kuks rse mcm t'kejar2 nk wat papepn 'sesak' je rse..org laen 6 bulan awl dh plan mcm2..ni kuks 3 bulan je dh mcm blurr2.com lak.. 

Gempar la sgt kn??huuuu....mcm rmai sgt yg follo page ni..hehe

Oke le..date t'baru will update soon..

Babai..

10 June 2011

3 bulan jew~~

3 Months for :-

My Wedding Preparation

* Ape patot sy wat dulu ea..mana patot sy mula...urm..mase tak menunggu sy tp sy yg kene kejar dia...rase riso coz tgk member blogging laen start dr 6 bulan pn dh prepare mcm2...hope di beri kekuatan menempuhinya...


Alhamdulillah...~~~

~~KUKS 3-D@Y~~

Assalammualaikum...

Hai semua..dh lebih kurang seminggu kot x merapu kt blog ni...sibuk ckit dok buat persiapan pertunangan aritu (actually mls nk update sbnarnye..huhu)...now dh settle...alhamdulillah semuanya berjalan dgn lancar seperti yang diharapkan..

Kuks start balik kg 01hb june aritu...saje balik awl sbb nk tlg mak kemas umah..tu pon gerak balik dlm kol 2pm coz dok mncari brg2 yg lom ckup nk bwk balik kg..bertunang 04hb june 2011..planning pihak lelaki dtg dlm kol 3pm..then tibe2 en. tng cal kate dlm kol 3.30pm bru dtg..tp last2 dieorg smpai dkt kol 4pm..kire lewat dkt 1 jam dr planning awl la kn..mak dh bising2 suh tnye nape pihak lelaki x smpai2 lg..tetamu lak dh panas 'bon' kot menunggu lame..huhu..

Lebih kurang 5minit kol 4pm bru pihak lelaki smpai..patotla lmbt coz dieorg p umah sedara kawen dulu dkt rompin...en.tng ade la bgtau psl tu tp kuks x kesah pon coz majlis belah petang...yg mnjadi b'tambah lmbt tu sbb dieorg konvoi x silap 8@9 buah kereta...tu yg jd semakin lmbt..bygkn umah dh crowded giler ngn sedara mara n org kg lg...ramai sungguh org..k.ngah kate dh mcm nk nikah dh...x pnah tgok org b'tunang tetamu ramai2 cmni...aku x kisah...suke je..syukur sgt2 sumenye berjalan lancar & xde mslah...Alhamdulillah...

Oke la,tamo berceloteh pnjg..jom cuci mata tgok gmbr je ea... ;)

Mini Pelamin...dibuat oleh k.ngah kuks..sbnarnye kuks rase pelamin ni mcm dh x mini je...beso lak jdnye..huhu..apepon thanx a lot to k.ngah..

Sabar menunggu ketibaan family kekasih tercinta...time ni baru terasa dup dap dup dap...lau x rileks je sblom makeup siap ley ke dapur tlg masak...huhu

Sewaktu tgah berbincang...penuh org satu umah nk kuar pon den sogan...

Selepas cincin disarung...see,duduk pon dh x betol sape tah dok melanyak bntal tu rse mcm dduk pon dh senget sebelah...adeh

Hantaran utk en.tng...do it myself ea not urself dh..hehe..wat simple2 je..

Hantaran dari pihak en.tng...

We r Together now...but...lom SAH lg ea..tunggu bulan Sept 2011...Kasih terpatri dan janji telah pun diikat...moga kami tabah mengharungi dugaan di alam pertunangan sepanjang 3 bulan ni sebelum menempuh alam rumahtangga..Amin...

Oke le....see u all di next entry...nk kuar rehat dl...bubbye.. ;)

30 May 2011

Aishiteru :)

Assalammualaikum...

No bebel-bebelan harini juz nk post 1 lagu utk santapan halwa telinga...hehe..lagu ni kuks dgr tiap2 ari..wajib!


Aishiteru.. :)

26 May 2011

Aku & Kedai Buku~~~

Assalammualaikum...

Lunch td xtau nk p mane kuks p kedai buku baru kt deretan kedai baru kt sek 8 Bandar Baru Bangi ni..dan lunch td jgk kuks dh berjaya habeskn note rm50 utk beli 2 buku ini...bagusnye!!!beginilah sy lau dh msuk kedai buku...haish...xpe utk menambah ilmu xpe ea pd kuks tidaklah di kira membazir...huhu..so,jom kite tgk ape kuks dpt kt sane...

Buku ni byk yg tersurat & tersirat didalamnya...bukan utk org yg selalu mengabaikan solat je ea..utk panduan diri sendiri dan sesiapa yg rase teringin nk perbaiki diri ke arah yg lebih baek disarankan beli buku ni..ok, kt bawah ni antara isi kandungan yg terdapat dlm buku ni.

1. SOLAT TETAPI MENGUMPAT
2. JASAD SOLAT, FIKIRAN MENERAWANG
3. SEKSAAN KE ATAS ORANG YANG MENGABAIKAN SOLAT 
4. SOLAT MENGHARAPKAN PUJIAN 
5. SOLAT TAPI SOLATNYA SIA-SIA

Rasenye cukupla 5 kot..lau nk tau lebih terperinci elok beli...banyak faedahnya buku ni...solat bukan sekadar solat je ea..kene jage lidah & tutur kata,perbuatan,hati dan yg sewaktu dgnnya..mungkin ada yg rase riak dan berbangga dgn diri sendiri kerana 'saya' x pernah meninggalkan solat tetapi lidah lgsung tidak dipelihara..setiap hari ada saja kata2 busuk & iri hati terhadap seseorg..solat ikhlas kerana ALLAH dan diri sendiri bukan utk menunjuk pd org laen bahawa 'AKU TAK PERNAH MENINGGALKAN SOLAT'..setiap makhluk yg dicipta ada lebih dan kurangnya..sebab tu ade ulama' yg berkata ''org perempuan lebih ramai yg msuk neraka kerana ape??'' rasenye x perlu dinyatakn juz fikir2lah sendiri..memang Syurga & Neraka hanya tuhan yg menetapkannya tapi kita perlu bersedia..( juz utk muhasabah diri sendiri tidak dituju pd sesiapa pn..perbaiki diri kpd yg lebih baek)


Ok...ni buku yg ke-2...tujuan beli buku ini adalah nk buat bunga telur sendiri...konon-kononya la...huhu...xtau jd ke x ek??lom cube lom tau kn..jd tu insyaALLAH jd coz tgn ni xdela kayu sgt...cuma riso xde mase je..xpe, w'll se later ok...actually cari buku laen tp x jumpe so rembat dl yg ini..hehe..

Ok..nk smbung wat keje smula...salam... :)



24 May 2011

Nur Kasih~~

Assalammualaikum...

Harini xde nk membebel byk2...juz hati ni x sabar nk tgok 'NUR KASIH' kt pawagam..dgar citer best!! xpe,lau org kate x best pn kuks tetap nk tgok gak...hehe..ikotkn ati mau saje pegi skrg tp en.kekasih bilang tggu dia dtg 31hb ni..urm...agak2 de lg x tayangan dia time tu ek...xpe,pasrah jela xtau dpt tgk or x..



X sabar nk tgk Adam & Nur...dan paling istimewe adik mia..huhu..nk tgok...nk tgok..nk  tgok..Kuks kn sejak dr mula mmg suke tgok tiq a.k.a nur tu..x kesah la org nk kutuk dia ape2 pn..setiap perbuatan buruk or baek seseorg hanya Allah yg mampu menilai & menetapkan hukumannya..kita dok sibuk2 usik hal org yg diri kita tu dh sempurna sgt kew??hmm...ape2 jela ek..



P/S : Semakin dkt ngn mjlis pertunangan ni rse mcm makin mls nk wat persiapan..nape ek??lg satu..tabiat tido maken mnjadi2 lak sjk akhir2 ni...huhu...

19 May 2011

Hamek kau!!

Meh nk share smething kt sini...jom kita lihat beramai2 ea..zassss!









Hamek kau penangan KIT KAT ni..ape menatang kt dlm KIT KAT tu..awas pd sesape yg suke mkn coklat ni ek..seb baek la den ni x mkn sgt coklat2 ni..huhu



18 May 2011

Kisah kawan & kawan saya...~

Assalammualaikum...

Selamat pagi semua...salam hari rabu & selamat bekerja...semalam coti syok kn maen tido jela kejenye..hajat hati utk menyiapkn keje yg blom siap kt umah tu t'tangguh oleh kerana syaitan tido yg b'maharajalela kt mata ni...so,mlm baru wat keje tu..en.kekasih ckp ''xpe syg,ckit2 lame2 jd bukit..wat slow2 satu hari siap satu pon dh oke''...apedia bnde alahnye yg di buat ni nnti bru share ea...

Now kuks nk citer psl kawan kuks..de la sorg kwn pmpuan ni..kuks kenalkn dia ngn kawan ofis kuks...dieorg pnh kbtolan t'jumpe sekali...kawan ofis kuks ni mmg dh tgkap cintan ngn kwn pmpuan kuks ni...suke habesss...sbnarnye dlm hati kuks ni nk kenalkn kwn ofis kuks ni ngn gugurl yg sorg lg...tp dia dh tgkap lentok ngn kawan pmpuan kuks tu..ape bleh wat kuks pon tlg2 la ape yg patot...

Alkisahnye...mule2 kawan pompuan kuks ni bg respon yg oke yg x bape nk oke sgt...sblom tlg ape2 yg patot tu kuks tanye kawan pompuan kuks tu dl..nk x kawan ngn bdk ni??...then dia senyum2 malu ckp 'oke'..org tua2 kate lau senyum2 tu tndenye setuju..maka b'mula la p'kenalan dieorg..

Kawan ofis kuks ni pon msg2 n calling2 la ngn kawan pompuan kuks ni..satu yg kuks x bape b'kenan ngn sikap kwn pompuan kuks ni dia ramai kwn lelaki..awal2 lg kuks dh pesan lau x suke ngn org jgn bg harapan pd dia..pd mula2 tahap p'kenalan dieorg kawan ofis kuks ni mmg tiap2 ari cal n msg kwn pompuan kuks ni..dia ade la bgtau kdg2 kwn pompuan kuks ni respon ok kdg2 x..urm..kuks pon x faham...lau x nk kawan or x suke nk b'kawan ngn seseorang jgn bg harapan...

Kawan pompuan kuks ni bleh dikatakn cantekla jgk tp without makeup rse2nye biase je..bg kuks org yg naturally beauty ni tnpe secalit makeup lg cantek sbnarnye...nape ea kuks rse kwn pompuan kuks ni t'lalu bangga dgn kecantikkan diri dia..cantek tu x bawak kemana pn sbnarnye..natural tu lah yg kekal abadi..

Sekarang!! bile kawan ofis kuks tu dh wat xtau kt dia baru dia nk t'hegeh2 carik bdk lelaki tu balik...dl mse bdk lelaki tu t'hegeh2 carik dia,dia layan nk xnak je...bila tnye ckp oke...tp mcm tu plak layanannye...kuks bkn nk mara kwn pmpuan kuks pon cme kesian je tgok member ofis kuks ni...lelaki tahulah ego dieorg cmmane kn?? dh tentulah tinggi..smpai bdk tu jiwa kacau angaukn kwn pompuan kuks ni...cian..

Kuks rase cm serba salah pon ade kenalkn dieorg...tp p'kenalan dieorg xde dlm planning kuks pn coz planning kuks laen..tp xpela,yg terjadi dh terjadi pon...now kuks pesan kt kawan ofis kuks tu 'ko kawan la ngn bdk yg btol2 sukekan ko'...pndai2 la dieorg settle sndiri...masing2 pon dh beso kn..

Buat kawan pmpuan kuks tu..jgn terlalu bangga ngn kecantikkan luaran anda..dalaman tu yg kekal abadi..sekali kite kecewakan hati org b'kali2 org kecewakan hati kita...pk2 lah sndirik...lau x suke jgn bagi respon lgsung!! better wat cmni drpd saketkn hati org...

Okela...kuks nk smbung keje balik ni...


Salam....



16 May 2011

Hobi baru...~~

Assalammualaikum...

Bos..tmpang b'blogging jap dlm seminit dua na...time keje ni kne mtk permission dl...hikhik...ngantok weiii....


Nak tau x hobi kuks ptg2 skang ni suke tgok Slot baru Akasia kt TV3 tu...NORA ELENA...sudah jatuh cinta sama ini drama...smbil dok skipping smbil dok layan drama ni..tayangannye bermula kol 7pm-8pm..drama ni start di tayangkn 9 mei aritu...

Drama tu adaptasi dari novel ni...'Kasih Yang Suci'..sape dh bace??angkat ibu jari kaki...huhu...kuks dh bace dh...memang best...tp lau tnye full criter dlm novel ni cnfirm b'campur ngn criter dlm novel2 laen..

Antara pelakon-pelakon yang menjayakan watak dalam drama ni ialah Aaron Aziz : Seth Tan, Siti Saleha : Nora Elena & Zul Affirin : Eid...oke stkt ni je kuks igt...yg laen x igt oke...sape nk tau lebih lanjut sila ngadap TV3 seperti waktu yg di beritahu td...jom kite layan tgok abg2 macho n siti saleha yg kiut lagi miut ni...huhu






Sinopsis Nora Elena :  Diadaptasi dari salah satu novel popular terbitan Karangkraf – Kasih Yang Suci, mengisahkan tentang perjalanan hidup NORA ELENA yang dihantui pengalaman pahit akibat dirogol 10 tahun yang lalu.

Walaupun sukar untuk melupakan insiden hitam tersebut, kini beliau selesa menjalankan kehidupannya seperti normal dan bakal mengahwini Idham. Namun, keadaan mula berubah setelah bertemu Seth Tan. Idham(eid) bercadang untuk membatalkan majlis perkahwinannya dengan Nora Elena setelah menerima satu panggilan misteri yang menceritakan perihal Nora Elena yang bukan lagi seorang perawan.

Lebih mendebarkan, Seth Tan menawarkan dirinya untuk menggantikan tempat Idham(eid) di dalam majlis perkahwinan tersebut kerana masa semakin suntuk. Apakah yang akan berlaku kepada Seth Tan, dan siapakah watak di sebalik panggilan misteri tersebut?

Nak tau lebih lanjut?? jom sama2 layan drama ni ek..maken lame maken hangat citer ni tau...x sabo nk menengoknye..tapi yg wajib, WAJIB didahulukan...maklumle tayangannye pd waktu kemuncak...zasssssss!!!! layan(mcm melodi lak).

Da2...smbung wat keje balik...td mtk permission ckp seminit dua...tp ni dh b'minit2 da...huhu...

Salam...

15 May 2011

Akhirnya...~~

Assalammualaikum...

Hai ebelibodi (tiru heliza jap)...huhu..semalam 14 May 2011 kuks p Teluk Intan,Perak..wedding ofismate lame..bertolak dr umah dlm kol 7.50am p umah kakak ofis..p wedding tu skali ngn dia..mule2 mcm xnk p je coz kuks x bape sehat..then after dipujuk2 kuks p jgkla..seb baek adik akak tu yg drive bkn kuks coz batuk kuks maken mnjadi2 plk sejak akhir2 ni...sore pn dh jd mcm ella..urm..pastu smpai umah kakak ofis tu katenye kne singgah umah ex-bos plak...mcm2 hal org tua tu..org dh lmbt lg la nk dilambat2kn lg...apelaaa...pk diri sndiri jek..kuks mmg x bpe b'kenan ngn 'org tua' tu oke..dh la gataii mulut celupor lak tu..eee...seb baek org tua lau x mmg aku mnjawab dh smlm..huh..wat org ilg mood pagi2 jek..seb baek sabo..

Ape2 pon Tahniah wat Marina & Najib..Selamat Pengantin Baru ea..tema dieorg hijau + putih smlm..cantek..tp perak tu punyela panas adeh....xde hangen lgsung...saket pale dibuatnye...huhu..

Dalam kol 2pm kiteorg gerak balik bangi smule...tp kami sempatla menyinggah ke jln TAR n jakel skjap...ALHAMDULILLAH...akhirnye jumpe jgk kaen yg kuks b'kenan & offcourse la colour pink n harga pn bleh la...huhu...malas nk crik2 dh sbnrnye sbb mse pn x byk dh de lg 2 minggu lebih je..actually kaen ni utk dibuat hantaran mse tunang nnti..mase kuks p jakel wif en.kekasih aritu colour pink yg ade x byk pilihan n wrne dia pudar sgt nmpk mcm buruk je..tp yg smlm kuks betol2 puas hati n  b'kenan..en.kekasih ckp beli jela lau dh suke..tp kuks tnye dia dl coz dia yg bg wit kn..hehe..

Oke...ni la kaennye..chiffon beaded..pic nye x bape clear...saje je wat cmni sbnarnye...huhu...harganye dlm RM200++...jakel kL de wat sales skrg sempena ulangtahun jakel KL yg ke4 tahun ni..sales b'mula dr 05 Mei-17Mei 2011..so sape2 yg nk shopen bju rye ley gk lau nk p skrg..de cabutan b'tuah lg..punyela ramai org smlm sesak nafas dibuatnye... 

K la...ni je entry utk hari ni kot...pewot dh lape la...sape la yg memasak kt area umah kuks ni bau kn maen menusuk kalbu lagi....huhu..kuks pon nk g masak gak la...hehe...

salam...

09 May 2011

Love My MAK very2 MUCH!

Assalammualaikum.....

SELAMAT HARI IBU wat ibuku ROKIAH@SPIAH BT MUDA yg sntiasa muda & wat semua kaum ibu di dunia ni...

Urm...dh t'lewat satu hari tp still nk wish gk kt cni coz 2,3 hari lepas xde mse nk on9...bkn sbb byk keje pon..tp sbb mghabeskn cuti dgn tidooooo....hahaha...caye x?? caye jela ek coz mmg tu hakikatnye...my sis ckp den gilo...tp itula yg t'jadi...xtau la npe cm letih bebenor rsenye...

Ape2 pon kuks xlupe kt my MAK kt kg n sempat wish kt dia smlm....sayu hati bile cal dia tgh basuh umah coz bru lps habes wat sdkit construction kt umh tu..cian mak..nk balik tlg pon bru cuti aritu xley cuti dh...next month nk cuti lg...xpe,seb baek de 3 org lelaki yg xbape nk gagah tlg mak...huhu


A Bouquet for my MAK...mak suke wrne ijau tp yg jmpe wrne warni jek..huhu...xdela, kuks juz bg kaen pasang n tudung je..hope mak suke n t'senyum lebor bile posmen anta bungkusan tu..rsenye esok smpai la...

Okela...nk smbung wat keje...salam...

05 May 2011

Jangan ditanya 'KENAPA' aku menangis..~~

Firstly,

AL-FATIHAH wat arwah ayahku yg kembali ke Rahmatullah pd 05 May 1987...arini genap 24 tahun...Semoga rohnya dicucuri rahmat...





Nukilan ini Khas Buat AYAH...

Ayah…
Dirimu ibarat sang awan
Sentiasa memayungi kehidupan kami
Yang senantiasa memerlukan dirimu
Saat sang suria memanaskan sinarnya
Kau tetap utuh berdiri disitu
Mencari rezki untuk membela nasib kami

Ayah….
Tidak akan hilang di benak kami
Tidak akan pudar dari pandangan kami
Betapa mulia hatimu
Betapa besar jiwamu
Menepis ranjau dan duri itu
Untuk mencari sesuap nasi buat kami

Ayah….
Kesabaran juga tetap terbatas
Meski diuji dan dicabar
Oleh karenah kami
Yang adakalanya nakal
Yang adakalanya tidak mahu mendengar katamu

Ayah…..
Pengorbanan mu tetap abadi dijiwa kami…….
Terima kasih AYAH…..
Semoga  ALLAH sentiasa mencucuri rahmat ke atas rohmu…Amin..


*****************************************************************

Kisah AKU yang rindukan Kasih Sayangmu


Pada 07 Disember 1983 hari Rabu jam 9.30am..lahirlah seorang put3 bongsu yg b'darah Melayu + Chinese + Sigh ke muka bumi ALLAH yang indah ini...

Beliau dibesarkn dgn penuh kasih syg seorg Ayah & Ibu bersama kakak2 yg laen dn juga nenek ( yg dipanggil Cek dlm bhse ganu ku )..Hidup mereka riang gembira dan bahagia wlpon tidak semewah kehidupan org laen...

Tetapi...tanggal 05 May 1987...kesedihan mula berlaku apabila seorang ayah yg merupakan ketua keluarga prgi meninggalkn mereka buat selama-lamanya...bermula dr situ kehidupan put3 bongsu sntiasa diselubungi kesedihan & dahagakn kasih syg seorang ayah...bila melawat pusara ayah air mata seperti sdh tdk dpt dipisahkn dr dirinya...

Put3 Bongsu ditatang bagai myk yg penuh oleh ibunya...tetapi tdk lama kerana selang beberapa tahun selepas itu ibu put3 bongsu b'kahwin laen dan mempunyai seorang adik lelaki....b'mula dr saat itu kasih tela mula dibahagi2kn..aku pasrah..

Sepatotnya put3 bongsu merasa gembira dgn kehadiran ayah baru...tetapi tidak...ayah baru tetap tdk dpt mggantikn tempat ayah kandung put3 bongsu t'sebut...wlbagaimanapon kehidupan tetap perlu diteruskan...

Sekarang ni put3bongsu sdh genap 27 thun pd 07 Disember yg lalu..sehingga skrg dia tetap dahagakan kasih syg seorang ayah...bila melihat kwn2 yg mempunyai ayah put3bongsu terasa amat sedih & terkenangkn arwah ayahnya..


Tetapi...ALLAH itu maha Adil...put3bongsu mndapat seorang ayah angkat...akn tetapi dia tetap tdk b'puas ati kerana dia tetap mahukan ayah kndungnye...inila manusia xtau nk b'syukur dgn setiap kurniaan tuhan..kdg2 put3bongsu b'pk, kenapa t'lalu awal ayahnye pergi mngadap illahi dan seperti menyesali takdir yg ditetapkn utknye...Astarghfirullahal'azim...knpe perlu b'pk begitu...b'dosanya put3bongsu....

Lebih kurang 4 bulan lg put3bongsu akn melangsungkn p'kahwinannya...beliau mnjadi semakin sedih apabila mngenangkn yg akn mewalikn pernikahannya bukannya ayah yg amat dirindui...tetapi pakciknya abg kpd ayah...semakin ari semakin terasa kehilanganmu AYAH...

Apepon yg t'jadi kita sebagai hambaNYA perlu redha dgn dugaan yg diberikan...jgn sesekali menyesali takdir yg ditetapkn...kepada teman2 yg masih mempunyai ayah hargailah beliau selagi masih ada & jgn sesekali mnderhaka pdnya...

Yang hidup tetap akn kembali padaNYA suatu hari nnti...tetapi yg hidup perlu sntiasa igt pd yg telah tiada & b'sedekah kpdnya...
Moga aku lebih tabah mgharungi liku2 hdup tnpe seorang ayah disisi..dan..Semoga roh ayah dicucuri rahmat dan  kami akn b'temu di syurga..Amin...

28 April 2011

~ SEMUA HOUSE ~

Assalammualaikum...

Hye...selamat bekerja kpd yg tgh kerja tu ea...n selamat bekerja utk diri sndiri jgk wlpon curik mse jap utk update blog ni..huhu

Oke..Lastweek kn kuks citer en.kekasih mai cni sbb kami perlu carik byk brg..so ari sabtu kami p Jalan TAR n sggah kt semua house...kami p bertiga..kuks,en.kekasih n kaklong en.kekasih..dgr2 citer kt 'semua house' tu brg dia murah,cntek n byk pilihan..tp bile kuks smpai ctu mcm x best jew..brg mcm byk yg xde..xtau la brg byk dh abes xde stok baru lg ke hape..tp kuks sgt2 x puas ati p ctu...dgr dr citer mcm gempak je tmpt tu tpppp...urm..xtau la myb minat seseorg tu x same kn...so kuks byk x b'kenaan brg2 kt citu..puas ati lg lau p nilai je..pasni kami akn crik brg kt nilai je byk kedai wlpon akn pnt ckit b'jln tp byk pilihan..itu lebih baek drpd penat tp x dpt ape kn..

Opss!! lupe lak...lg satu cincin nikah utk en.kekasih dh pon kami beli aritu..actually,en.kekasih x bpe suke pkai cincin tp kuks nk gak de cincin mse batal air smbhyg nnti...nk gk sarung cincin utk 'my love' (syg, u wajib pkai oke xbleh cabut)..huhu..plan kononnya dlm bln 6@7 bru nk beli tp aritu mse p jalan2 jmpe yg b'kenan n terus beli je..pic cncin tu xley nk share kt cni kabur sgt2 dh bpe kali amek pon cmtu gk (hp murah cmtu le..huhu)

Oke le nk smbung keje..xley layan blog nnti yg kejap jd lame..huhu


salam..

26 April 2011

Ada Berani????

Assalammualaikum...

Sudah jatuh cinta sama ini baju...hasil pgcarian sayra m2b..nk crik baju lebih krg cm gni nk sewa..santek bangatt....ada berani ka kuks pakai??huhu...tunggu & lihat jela ea...

20 April 2011

Semakin Menghampiri..~~

Apekah ini???? xfahamm2...crik laen tp laen lak yg jumpe...ni slh satu gereja kt indonesia...Subhanallah...urm..xpela,hanya ALLAH yg mngetahui semuanya...


Sebenarnye td kuks dok m'carik bnde alah ini...

Saje dok survey2 bnde alah ni nk sewa utk tng nnti...aritu mse balik kg crik mak andam utk mkeup lupe nk survey bnde alah ni...tp laen lak yg jmpe...urm...

Esok en.kekasih mai cni...byk tempat nk p n byk brg nk beli....hope kuks larat le nk wat ape yg diplanningkn dlm 1 ari...coz ari ahad en.kekasih dh nk gerak balik sp smule...apesal 1 ari??coz ari jumaat kuks keje lg..lau jmpe dia pon mlm je..so,kene manfaatkn mase sebetol2 nye...xleh maen2...huhu


Oke le...nk smbung keje balik...tata...titi...tutu...



15 April 2011

Cantek!!!

Assalammualaikum....

Nak tau smthing x?? td kuks p kompleks PKNS kt bangi ni...start dr harini 15hb - 17hb June ade karnival pengantin kt kompleks PKNS tu...jom tgok sesuatu.....

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Jeng3 (pic blurr ckit hp murah cmni lew) huhu....ha..ni pelamin kt karnival pengantin kompleks PKNS td...huhu...t'baekkkk la merah n putih ni cntek bangattt....same ngn tema yg kuks pilih utk majlis kuks nnt...sudah jtuh cinta same tema ini la weiii...hehe...actually,de satu lg pelamin tp xley nk amek coz rmai org td.

Member ade b'tnye...'cmmane bleh pilih wrne merah + putih ni??' sdgkan kuks mmg x pnh nk pkai baju colour merah....takott weiii merah tu..tppp mule suke colour ni mse p member kuks kawen kt melaka...ce tgok gmbr kt bwh ni...

Ini kawan kolej kuks mse study kt melaka dl...nmenye Siti Falah Binti Dato' Abdul Kadir...tp pggil falah je...dia kawen 10.10.2010...start drpd p dia kawen ni la kuks mule suke colour merah...nmpak cntek n b'seri...


Ni pic wif member2 kelas...cntekk kn colour merah putih..huhu...


Oke le nk smbung wat keje ckit...hari dh golap n mule ujan dh kt bangi ni...sojukkkk...tido pon sodap..hehe


Jumpe lg di next entry...Salam...





Ustaz Azhar Idrus~~

Jom kite dengar ceramah USTAZ AZHAR IDRUS....best!!


Hukum m'intai seorg pmpuan dgn niat utk di buat isteri adalah HARUS...tppp...cume muke n tgn shj...igt tu!


Dengar ni btol2...kisah ayat AL-QURAN dlm hp...


Mengonggg btol org yg tnye solan ni...


Oke...itu je utk arini kot...lau nk tgk lebih search kt youtube k....


salam....

14 April 2011

Pelamin Idaman Kite....~~~








Hye semua...cntek x pelamin2 kt atas tu?? cantek kn...itu adalah pelamin angan2 kuks..hehe...tp tema merah putih tu mmg tema yg kuks plih...huhu...

Mule2 gtau k.ngah nk tema merah putih dia cm xpat 'tangkap' lg..then dia tnye kuks..'cantek ke dik?'..tp dlm xpat tgkap tu pon dia lak yg sibuk mncarik mjlah pngntin dok crik tema merah putih ni...nk mnengok katenye..huhu..n yang mnjadi mslahnye xtau la kt kg kuks tu ade x pelamin cm gitu...hope adela...lom survey lg tang tu x sempat...


Oke le...smbung next story...nk wat keje jap..

salam..







12 April 2011

Al-kisah 'Wali'..~

Susunan Wali  yang sah mengikut hukum syara' :-

1.  Bapa Kandung.

2.  Datuk Sebelah Bapa Ke Atas.
3.  Adik Beradik Lelaki Seibu-sebapa.
4.  Adik Beradik Lelaki Sebapa.
5.  Anak Saudara Lelaki Seibu-sebapa.
6.  Anak Saudara Lelaki Sebapa.
7.  Anak Lelaki Kepada Anak Saudara Lelaki Seibu-sebapa.
8.  Anak Lelaki Kepada Anak Saudara Lelaki Sebapa.
9.  Bapa Saudara Sebelah Bapa Seibu-sebapa.
10.  Bapa Saudara Sebelah Bapa Sebapa.
11.  Datuk Saudara Sebelah Bapa Seibu-sebapa Dengan Datuknya.
12.  Datuk Saudara Sebelah Bapa Sebapa Dengan Datuknya.
13.  Moyang Saudara Sebelah Bapa Seibu-sebapa Dengan Moyangnya.
14.  Moyang Saudara Sebelah Bapa Sebapa Dengan Moyangnya.
15.  Anak Lelaki Bapa Saudara Sebelah Bapa Seibu-sebapa (Sepupu lelaki).
16.  Anak Lelaki Bapa Saudara Sebelah Bapa Sebapa (Sepupu lelaki).
17.  Cucu Lelaki Bapa Saudara Sebelah Bapa Seibu-sebapa.
18.  Cucu Lelaki Bapa Saudara Sebelah Bapa Sebapa.
19.  Anak Datuk Saudara Sebelah Bapa Seibu-sebapa Dengan Datuknya.
20.  Anak Datuk Saudara Sebelah Bapa Sebapa Dengan Datuknya.
21.  Wali Hakim.



Cakap psl Al-kisah 'wali' ni balik kg aritu kuks p settle psl mkeup n wali skali...makeup dh settle...cume wali je x cnfirm...arwah ayah kuks dh lme meninggal..bile dh nk kawen  terasa sgt bile xde ayah mcm org laen..time2 mcm ni baru la t'pk psl wali...


Wali kuks yg ade adlh ayah sedara kuks iaitu abg arwah ayah...nk tau wali kuks ni kt mane??nun jauh di melor,kota bharu klate..sbnarnye arwah ayah asl dari Besut,Terengganu...Besut ni dh smpadan klate...so sedara mara belah ayah ni mmg rmai kt klate jek..nk dijadikn cerita ramai saudara mara belah ayah yg kuks xkenal..kl b'selisih bahu pn ntah2 x kenal kot...huhu...terok sungguh..

Bila dh nk kawen ni sedara mara yg xkenal pon akn kenal...time2 mcm ni la nk b'mesra ngn sedara mara...angah kuks kate 'myb rmai sedara yg mu x kenal turun sbb ank pk junuh yg ngelas nk kawen'..klako jek bunyi...junuh tu nme pggilan arwah ayh kuks di kalangan kaum kerabat kami...junuh a.k.a yunus...hehe...org pntai timur x pggil sedara mara tp pggil kaum kerabat..dgr citernye time tng nnti pon kaum kerabat kuks yg kt 'ganu kite' pon nk turun...sukeeee sgt...coz dh lame x jumpe dieorg..haritu mse mak balik ganu kuks x ikot pong...hope dieorg jd la dtg...hehe

Okeh...stop merapu...tu kt atas tu kuks dh letakkn senarai susunan wali untuk panduan kuks n semua yg berminat nk tau...

Salam...