Mai tgok cni..~

18 May 2011

Kisah kawan & kawan saya...~

Assalammualaikum...

Selamat pagi semua...salam hari rabu & selamat bekerja...semalam coti syok kn maen tido jela kejenye..hajat hati utk menyiapkn keje yg blom siap kt umah tu t'tangguh oleh kerana syaitan tido yg b'maharajalela kt mata ni...so,mlm baru wat keje tu..en.kekasih ckp ''xpe syg,ckit2 lame2 jd bukit..wat slow2 satu hari siap satu pon dh oke''...apedia bnde alahnye yg di buat ni nnti bru share ea...

Now kuks nk citer psl kawan kuks..de la sorg kwn pmpuan ni..kuks kenalkn dia ngn kawan ofis kuks...dieorg pnh kbtolan t'jumpe sekali...kawan ofis kuks ni mmg dh tgkap cintan ngn kwn pmpuan kuks ni...suke habesss...sbnarnye dlm hati kuks ni nk kenalkn kwn ofis kuks ni ngn gugurl yg sorg lg...tp dia dh tgkap lentok ngn kawan pmpuan kuks tu..ape bleh wat kuks pon tlg2 la ape yg patot...

Alkisahnye...mule2 kawan pompuan kuks ni bg respon yg oke yg x bape nk oke sgt...sblom tlg ape2 yg patot tu kuks tanye kawan pompuan kuks tu dl..nk x kawan ngn bdk ni??...then dia senyum2 malu ckp 'oke'..org tua2 kate lau senyum2 tu tndenye setuju..maka b'mula la p'kenalan dieorg..

Kawan ofis kuks ni pon msg2 n calling2 la ngn kawan pompuan kuks ni..satu yg kuks x bape b'kenan ngn sikap kwn pompuan kuks ni dia ramai kwn lelaki..awal2 lg kuks dh pesan lau x suke ngn org jgn bg harapan pd dia..pd mula2 tahap p'kenalan dieorg kawan ofis kuks ni mmg tiap2 ari cal n msg kwn pompuan kuks ni..dia ade la bgtau kdg2 kwn pompuan kuks ni respon ok kdg2 x..urm..kuks pon x faham...lau x nk kawan or x suke nk b'kawan ngn seseorang jgn bg harapan...

Kawan pompuan kuks ni bleh dikatakn cantekla jgk tp without makeup rse2nye biase je..bg kuks org yg naturally beauty ni tnpe secalit makeup lg cantek sbnarnye...nape ea kuks rse kwn pompuan kuks ni t'lalu bangga dgn kecantikkan diri dia..cantek tu x bawak kemana pn sbnarnye..natural tu lah yg kekal abadi..

Sekarang!! bile kawan ofis kuks tu dh wat xtau kt dia baru dia nk t'hegeh2 carik bdk lelaki tu balik...dl mse bdk lelaki tu t'hegeh2 carik dia,dia layan nk xnak je...bila tnye ckp oke...tp mcm tu plak layanannye...kuks bkn nk mara kwn pmpuan kuks pon cme kesian je tgok member ofis kuks ni...lelaki tahulah ego dieorg cmmane kn?? dh tentulah tinggi..smpai bdk tu jiwa kacau angaukn kwn pompuan kuks ni...cian..

Kuks rase cm serba salah pon ade kenalkn dieorg...tp p'kenalan dieorg xde dlm planning kuks pn coz planning kuks laen..tp xpela,yg terjadi dh terjadi pon...now kuks pesan kt kawan ofis kuks tu 'ko kawan la ngn bdk yg btol2 sukekan ko'...pndai2 la dieorg settle sndiri...masing2 pon dh beso kn..

Buat kawan pmpuan kuks tu..jgn terlalu bangga ngn kecantikkan luaran anda..dalaman tu yg kekal abadi..sekali kite kecewakan hati org b'kali2 org kecewakan hati kita...pk2 lah sndirik...lau x suke jgn bagi respon lgsung!! better wat cmni drpd saketkn hati org...

Okela...kuks nk smbung keje balik ni...


Salam....



2 comments: