Mai tgok cni..~

28 February 2011

3mosi~~


I Need my LOVE rite now....
*
*
*
*
*
Mood : Demam~~




**Di dalam hatiku selalu tersimpan rasa yg xkn pernah bisa ku ungkapkan....grrrr...sabo2...Astarghfirullahal'azim....~

27 February 2011

Life is not 3asy...~

Assalammualaikum....

Kadang-kadang aku rase.....

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Dia
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
urm...esok jela sambung ek mata x larat nk bukak dh ni...nite malaysia..selamat hari senin n selamat bekerja..i love my job...yes!!!huhu...



23 February 2011

Riso..riso..riso..~

Assalammualaikum...

Kalau cinta jgn kaco...kalau syg xperlu mara...tibe2 je nyanyi lagu ni...huhu...xdela,actually aku tgah boring xtau nk watpe...urm...so,layan blog jap...



Nanti aku nk p carik 2 bnde alah ni...nk tau sebab ape sbb aku rse kulit tumit kaki aku mcm dh keras ckit drpd biase...mslah beso ni sbb bile jd mcmni tgn aku akn gatal nk dok kt kaki je sbb nk mngutil kulit yg dh m'ggelupas tu...myb bnde ni jd sejak aku pindah ofis baru ni..no carpet mcm ofis lame juz mozek sajes...riso,riso n riso takot kaki aku jd keras mcm mozek je...ihihihi...




Lagi satu nk carik slipper bullu2 mcm ni...utk keselesaan kakiku kt ofis...xdela sejuk sgt lau pkai slipper cmni...n myb my tumits akn jd lembut ckit...huhu

Lagi satu...bile la cadar & blanket baru aku nk smpai ek ( pdhal baru je order ) hehe...bkn ape kecian kt tilam buyuk aku dh bpe ari x pakai baju...disebabkn xcited nk pkai cadar baru so aku biarkn je dia 'bugel'...opsssss! huhu...tp kn cam bes gak tido tnpe cadar ni sejukkk...



**************************



Urm...Best x lau g keje x buat keje tp dpt duit gaji tiap2 bulan??? Best x lau dtg keje lmbt tiap2 hari sbb p bfast dl mcm ofis tu 'aku yang punya'???...Best x lau bos bg kite keje suh kite wat tp yg kite lak ley arahkn org laen wat keje tu???...sedangkn keje tu sememangnya keje kite...urm...Best x lau bos x masuk kite x wat keje tp asik maen game je???

Hurm...ape dh jadi...kate tgah bekerja...so wat la keje...apesal jd cmni...ish3...actually de sorg staff  IT kt ofis aku cmni...bley dikatakan mmg GAME tu la keje dia...pelik2..dia ni ley rileks mcm ni sedangkan budak IT lg sorg tu wat keje b'tungkus lumus...settle projek kt MARDI yg x settle lg...tp yg mamat sorg ni ley wat xtau je...bile keje dia ley plak dia suh bdak sorg lg tu wat..x faham2...lantak deme le..jnji x ganggu keje aku dah...'If u do not disturb me..i do not disturb u too'...huhu...ABAIKAN!




**Miss my 'LOVE' so much....muchhh...muchhhh....heeee~


Sekian,wassalam....








21 February 2011

Si MALAS vs Si RAJIN~~~

Assalammualaikum..

Firstly,thanx to sorg sahabat baru blog mngenai entry 'SALAM' dia...rsenye lau aku x bace blog dia smpai skrg aku xtau pasal ni...so sesape yg nk tau mngenai 'SALAM' ni ley la klik kt link ni..http://chazstylo.blogspot.com/

Sejak akhir2 ni kan si malas selalu dtg jumpe aku..si rajin xtau p mane...mungkin p b'siar-siar b'sama kekasih t'cinta or pusing satu dunia kot..xtau la bile si rajin ni nak balik..ke x reti2 nk balik dh kot..si malas ni dh mcm jd si rajin lak selalu sgt melawat aku...xpela,aku juz doakan supaya si rajin tidak melupakan aku..n nasehat buat si malas jgnla slalu dtg melawat aku ea...bukan aku benci cume x bape b'kenan je...hehehe...

Ok la...arini tamo b'celoteh pnjang...juz nk share video n lagu2 yg aku suke dengar jew...zasssssssss!


Super Junior - Beauty ( aku suke group ni sebab ade siwon...hehe)



Aiman - Cinta Terakhir ( aku sntiase b'doa supaya 'dia' la cinta pertama & terakhir aku )



Aku lupe lak spe yg nyanyi lagu ni...korang dgar jela ea..lagu ni xde kene mngena ngn aku mahupn en.kekasih juz suke dgr suara pnyanyi lelaki ni...



KRU & Elite - Di Pintu Syurga ( En.Kekasih suke lagu ni zaman2 kiteorg skola dlu...so aku pon suke jgk la..)



Inteam - Setanggi Syurga ( lagu yang selalu aku layan mse dolu2...zman kt kolej aku layan lagu cmni je..)



Korean Drama citer MY Girl...aku x igt sgt citer dia tp lagu aku igt..SARANGHE syg...hehe..


Winter Sonata - Drama korea pertama yg aku layan...x silap mse ni aku kt kolej..best giler citer ni kasi dia 5 bintang...hehe


Full House - I think i love u..( citer yg klaka n best )




Spring - Sepi tanpa cinta ( aku igt zaman aku skola2 ateh aku suke dgar lagu ni..aku??layan je..huhu)



Mas Idayu - Cinta 100%..Nak tau x, mse aku skola kt johor dlu pakcik driver bas skola aku suke sgt la psg lagu dangdut...aku layan skali jela...tp skrg ni lau dgar balik lagu cmni cm klaka je...hehe...kenangan...macam-macam...



Kelly Clarkson - Already Gone ( suke giler lagu ni...sedih...)


Stop!Stopp!Stooopppp!!!!! la layan video jiwang2 ni...udah2 le tu...huhu


**Aritu aku de wat agar-agar buah...tp pas buat aku cabut balik umah ateh...member2 umah aku ni x berani nk potong takot kene mara..haha...garang sgt ke aku ni??..bile dh potong x smpai satu hari dh licin...huhu..sedap la tu kot..msuk bakul angkat sndiri sudaaa...ngeh2 ~~


Ok la...time to sleep merehatkan badan & otak...esok nk prepare slide utk my bos n jumpe auditor bincang psl income tax...urm...



Babaiii...

15 February 2011

Malasnyeeee~

Salam..

Harini niat nk tido lelame t'bantut lorh...tibe2 tingat something yg belum disettle lg...pagi2 en.kekasih dh tepon bgtau dia dh smpai umah..so,borak2 ngn dia jap...pastu kunun2nye nk le smbung tido balik coz cuti kan...xlame pastu mak lak tepon..aku kene p settle wit moto adik aku arini...budak sorg ni mmg suke betol wat mslah...hishh...hangen satu badan akuu dibuatnye..

Malas betol aku nk kuar..aku mmg pemalas nk kuar oke..time en.kekasih ade je la lau rajin pon...lau x aku lagi suke memerap kt umah..bangun tido td pewot lapo...nk masak ape arini?? lauk tghari aku xtau nk msak ape...tp tekak ni tingin nk mkn agar-agar buah..so,jap lg balik dr serdang myb bru nk carik brg utk wat agar-agar buah tu...aku mmg suke masak dr makan kt luar..lau xde keje laen nk wat mmg aku suke msk tu yg badan aku chubby kot...huhu...nk jd seorang yg pemalas msak mcm xleh plak...aku dh cube dh tp fail...

Okela...nk p memasak dh ni...kang lame2 peram x kuar2 umah nnti lagi la malas aku nk kuar...so,harini malas ke rajin ke nak @ x ke aku tetap kene kuar gak...urm..rajin2 kn jela diri ni...


babai..



14 February 2011

Salam Maulidur Rasul~~

Salam,

Esok cutiiii....yipppppiiiiii...huhu...nk tido puas2...urm...Salam Maulidur Rasul wat sume ea...kl ckp pasal Maulidur Rasul ni aku mesti tingat kenangan zaman kecik2 mse kt kampung...berarak satu kampung dari skolah smpai masjid smbil b'selawat ke atas nabi..mmg aktiviti wajib tiap2 tahun..aktiviti kesukaan aku ni..join group nasyid skola n pkai baju cumey n cantek2 pastu b'nasyid la kami ramai2 kt masjid...mmg i loike...hehe...


Maulidur Rasul (dalam bahasa Arab bermaksud kelahiran Rasul) adalah hari bersejarah keputeraan Nabi Muhammad.



Pastu lg satu yg aku igt kenangan makan nasi beramai2 dalam dulang...rase best je mkn cmni...mkn ramai2 mmg seronok mcm berebut2 pon ade...hehe...kenangan zaman kanak2 je ni...bile dh besor xde berebut cmni dh...


Jom kite layan nasyid nak...

Cmni r aku dolu2...Lagu yg same gaya pon sejibik je...kui2...klako2...




Yang ni nasyid inteam lak ea...tajuknye 'Selawat Badrul Ain'...




**********************



Oke...stop psl Maulidur Rasul...urm...td kn dh cek result SPA...jwpnnye...'anda disimpan didalam calon simpanan selama 1 tahun'...so,faham2 sndirik la kn...nk wat cane mgkin bkn rezki aku...perasaan rase mcm hampa jgkla...bkn b'makna aku x b'syukur dgn nikmat yg ada skrg ni cume mau berusaha jd yg lebih baek dr skrg je...tp alhamdulillah skrg ni pon dh ok sbnarnye...cuma yela kn sume org pon kl bleh nk yg terbaek antara yg terbaek dlm hidup mereka...same jgk la ngn aku...xpela,cube lg laen kali...




***************************



Oke...masuk bab 'Valentine Day' lak oke...seumur hidup aku ni xpenah skali pn aku smbut valentine day ni..UMAT ISLAM di haramkan menyambut 'Hari Memperingati Kekasih' ni oke...valentine or st.valentino merupakan seorang paderi yang paling berpengaruh di zaman pemerintahan Ratu Issabella dari Sepanyol...kedudukannya dikatakn yg kedua selepas pope...

So jgn sesekali mnymbut 'Hari Memperingati Kekasih' ni...mari kite PANGKAH,PANGKAH & PANGKAH Valentine Day!!!...bagi aku kl nk menghargai kekasih ni x perlu ade hari pn..yg penting ikhlas hari2 pon bleh je..huhu...



SOKONG!!!!! heeeee~~~ Katakan tidak pada Valentine Day.



Oke le...nk wat keje laen plak...en.kekasih jeles lak dok ngadap blog je (soklan dia : hari2 dok ngadap blog je x saket mata ke??)...huhu...faham2 sendiri sudah le lau tnye cmtu...lex r syg jgn mara2 ea x elok...hehe..;)



Sekian...babaii..

11 February 2011

Food Court PKNS B.B.BANGI~~

Salam hari jumaat...

Harini ni aku rase hari yg sungguh memenatkan...byk btol keje..t'kejar2 ke sana sini...adoiii stress2..mengah tol dibuatnye..slide elok2 dh siap prepared supporting dokumen lak xley print...printer wat hal lak di saat2 akhir...geram tol aku dibuatnye...network pn problem...betol2 mnguji kesabaran di hari jumaat yg indah ini...hmm...





Naseb baek bos nk wat presentation slide tu sblah ptg...lau x mmg hangen puting beliung la bos tu ngan aku agknye...hadoiiii...tp naseb baek x...dia siap senyum2 ngn aku ade la...siap suh relax wat slow2 nnti ok tu...urm..senyum tu jgn de mkne mcm yg dolu2 tu dh la...seram i oke!


****************

Stop pasal keje...now nk citer psl ketidakpuasan hatiku ini...urmm...actually citer ni dh 2,3 mggu lepas kot..tp aku sik lupe je nk share...kesahnye cmni...satu hari tu aku n bdk praktikal kt ofis aku p la lunch kt kompleks PKNS BANGI...kt food court oke...aku mmg slalu p citu...bleh dikatakan kt citu mknan dia murah n berbaloi la..tp xtau la satu hari tu myb bukan langkah kanan aku gknye kot...aku mkn kt gerai HASMAH BINTI RAZALI kt dlm food court tu la..gerai tu cuma jual nasi campur je..aku amik nasi separuh then amek la syur ckit n sotong 4 ekor kecik2 de la besar dua jari aku ni...hmm...time nk bayar mmg t'kejut betol aku dibuatnye...sotong tu bdk muda tu charge 2hengget sekor...so tambah darab tolak bahagi utk nasi n lauk je dh 9 hengget lebih....hadoiiii...mmg mslah beso dh bg aku sbbnye aku ni bkn sorg yg sggup b'belanja byk duit utk mkn...mase tu t'kejut pn ade...mara ade..x puas hati pon ade..tp xkn aku nk letak balik mknan yg aku dh ambil..urm...

Pada tuan punye gerai..agak2 la kl nk charge tu...biar la b'pada2 jgn melampau sgt...sy ni bkn nk b'dendam cme x b'puas hati dgn harga yg dikenakan...kl b'dendam sy rse sy dh report kt jabatan pengguna biar dieorg dtg cek harga sume mknan yg kamu kenekan..pada org ramai juz nk pesan,lau dtg mkn kt gerai ni b'jage2 lah..tkot pengsan je dgn harge yg dieorg charge tu...hehe...so, pada tuan pnye kedai start drpd haritu sy n member2 mmg dh PANGKAH XXXXXXXXXXX ( nak pangkah gak byk2 kali...xkire!!!!huh..) gerai kamu...harap maklum!grrrrr....bengang x abeh lg ni okeh...


Arghhhh....mak nk pengsan time2 tu jgk sbnarnye...tp cover coz ramai org...ngeeeee~~







10 February 2011

Chinese New Year + Coti2 Malaysia = Kedah & Penang~~~

Salam malam jumaat...

Sekarang ni waktu cepat betol b'lalu...skjap je pejam celik esok dh hari jumaat...i loike jumaat coz jumaat adalah hari terakhir keje dlm seminggu tu...hehe

Sehari dua ni aku cm saket dada mungkin penat ke hulu ke hilir...skrg ni pn mcm mengah2 jgk sempit je rsenye nk tarik nafas ni..urm...penat pon ea baru lpas siapkn satu slideshow utk presentation esok..seb baek dh siap..now time tu hapdate blog lak...huhu

Chinese new year haritu aku merayap p utara tanah air...nk balik kg pon mak x dop balik ganu kakak sedara kawen...aku?? malas dh nk balik ganu sejak ade 1 kes tu...kes ape rsenye xyah la citer kt cni kot...tp sejak tragedi tu mmg aku dh xde balik ganu lgsung doh...terok aku ni x hengat kaum kerabat kn..urm..bkn ape juz malas je...biarla dulu...

So,b'balik pada percutian aku di utara tanah air...cuti haritu aku merayap ke kedah & penang...p penang naek feri wif en.kekasih...gayat aku kn x penah naek feri...org x slalu b'jalan cmni la..utk pngetahuan aku ni mmg x suke sgt b'jalan nak2 tmpat2 crouded yg ramai sgt org....fenin...

Sebelum naek feri beratur pnye la pnjang...nseb baek en.kekasih sabar je ngn karenah aku ni..kononnye nk lepaskn hajat aku p penang naek feri...sblm ni kl p pon naek kete meredah jambatan pulau pinang tu...kali ni tingin naek feri la konon...ngade!


Taraaaaa....ni pic aku kt atas feri...ni jela satu2 nye pic aku yg ok...huhu...aku ni x pndai posing n x suke sgt b'gmbar sbnarnye..so ni jela yg ade...hehe..harap maklum ea...

Mase kt penang aku x byk sgt b'jalan...x larat r...cuaca panas betol kt sane..wlpon dduk mkn n lepak wif en.kekasih kt depan laut tp bahang dia hadoiiii...panas kn maen penang tu...

Balik dari penang tu kami singgah ke 'pantai merdeka'...bila sebut psl pntai tu aku memang akan teringat lagu kumpulan rock dolu2 tu...jap nk share...



hehe...ni la lagunye...layan jela ea...lagu jiwang kn maen...tah pape je..


Dengan x malunye aku nyanyi lagu tu mse odway nk p pntai merdeka tu...klaka pn ade...en.kekasih senyum je ngn gelagat aku...hehehe...( syg, i dh x malu2 mcm zaman skola dl kn..pelik)...perjalanan jauh giler aku rse...nk p pntai kt kg aku pn x jauh cmni...tp kn dlm byk2 pntai aku rse pntai kt kg aku jgk yg best..huhu..next time aku share ea..


Oke...dh smpai pn ke pntai merdeka...mse smpai tu ramai tol org...time tu tgh ade expo...siap ade pentas lagi..tp xde org nyanyi2 pon juz ade deejay dr radio ikim je..myb malam kot bru ade...kami juz dok lepak2 smbil mkn kopok lekor..


K la...smpai cni jela dlu ea...mata dh pedih dok ngadap slideshow td...nite all...


salam...



09 February 2011

Tercipta Untukku~~

Salam...

Firstly ayat pertama yg aku nk ungkapkn ialah 'boring'....boringnye rse arini...urm...boring sbb xpat tgok muke en.kekasih...huhu..dh 2,3 ari sik ngadap muke dia je bile x jumpe arini adoiiii....tuhan je yg mngerti cmmane perasaan ni...so sad...ngeee~

Now en.kekasih de kt umah k.long dia kt puchong...dh bape hari dia kt cni...ikut hati rase mcm xmau je bg dia balik ke utara tp apekan daya...huhu...poyo la tu...slame ni b'jauhan gak kn...ngade!!!


Menatap indahnya senyuman diwajahmu
Membuat ku terdiam dan terpaku
Mengerti akan hadirnya cinta terindah
Saat kau peluk mesra tubuhku

Banyak kata
Yang tak mampu kuungkapkan
Kepada dirimu

Aku ingin engkau slalu
Hadir dan temani aku
Disetiap langkah
Yang meyakiniku
Kau tercipta untukku
Sepanjang hidupku

Aku ingin engkau slalu
Hadir dan temani aku
Disetiap langkah
Yang meyakiniku
Kau tercipta untukku
Meski waktu akan mampu
Memanggil seluruh ragaku
Ku ingin kau tau
Kuslalu milikmu
Yang mencintaimu
Sepanjang hidupku

Aku ingin engkau slalu
Hadir dan temani aku
Disetiap langkah
Yang meyakiniku
Kau tercipta untukku
Meski waktu akan mampu
Memanggil seluruh ragaku
Ku ingin kau tau
Kuslalu milikmu
Yang mencintaimu


Haritu aku wif en.kekasih p karaoke...en.kekasih nyanyi lagu feberet haku oke...huhu...yg minah sorg ni mula r berangan senyum2 simpul naseb baek x simpul mati je lau x org mesti igt den gilo...hehe...pape pun caye cuke cgt2 en.kekasih nyanyi lagu ni...thank u syg...love u so so much... ;)




08 February 2011

!-CiTy~~~

Salam...

Rasenye de 2 entry nk share..citer yg 1st ni 2 mggu lepas nye citer n baru nk share kt cni...huhu.. 2 mggu lepas  p i-city wif cik lulu n kak maji hanna...actually aku x kuar p mane2 pon 1 ari tu...dok umah lepaks2 n layan tenet je kt umah...cik lulu n kak maji hanna p tgok citer khurafat...aku x minat sgt nk tgok coz citer antu...dgor kate cm seram...bkn x minat la takot sbnarnye...huhu...so dok umah jela i mmg jarang sgt kuar oke..

Dalam kol 10.30pm dieorg balik2 je terus ajak p i-city kt shah alam tu..ikotkn mmg malas coz dh mlm...tp ku gagahkn jua mata n kaki sebab dh keboringan...jom tgk gmbar2 gadis comey kt i-city ni ea.. ;)

Welcome to the i-city...org dh puluh2 kali dh p cni aku ni bru je 1st time smpai...huhu..layan jela..

Tanglung..oleh kerana mse kiteorg p kt cni tu dh dkt sgt ngn chinese new year so mmg byk sgt la tanglung time ni..dh mcm pesta tanglung dh...

Huhu...no komen...tp yg pasti cntek sgt lampu2 pink kt blkg tu..

Mase ni kt rusa...cepat2 amik gmbar coz takot pak guard tiup wisel...rusa ni xley nk cuit lgsung...dekot tol pak guard tu bru sentuh ckit dh kecoh...huh!


Burung Merak...

Tanglung lagi wif kak maji hanna..urm...member ckp dlu kt cni byk bunga sakura tp dh b'tukar ngn tanglung lak...x bape nk cantek kt cni kosong jew..

Berangan jela lebih minah 2 org ni...ahaksss...

Cantek kn lampu2 kt blkang tu..tambah cantek lg bile 2 org bdak poyo yg x pndai posing b'gmbar kt citu...hehe

Kt cni ade zirafah tp xley msuk la pulok limit time smpai kol 12am je..

Hehe...x abes2 bdk 2 org ni..layan jela ek..

aku lagik wif cik lulu...

Posing tegak jew...sama la ngn tiang tu..haha

Cik lulu mara x pat tgok zirafah...aku?? aku ok je mane2 pon bleh...huhu

Di celah2 pohon buluh....smmiilleee always..

Merak lagi....

Benti rehat jap b'sama cit cat...penat wei...beso sungguh i-city ni...agak2 sehari bpe la kos letrik yg dieorg kene byar nk cover lampu2 ni? urm...

Peluk tiang le plak...sy x pndai nk posing oke...huhu

Kat cni ade lembu cantek sgt..tp xley msuk jgk de limit time...so kt luar je...kecoh je nk jgk gmbo ngn lembu ni..kt kg byk lembu xnk lak b'gmbo..haha...poyos giler...

Ni tengok cek mek sorg ni lg teruk...cium lembu terus...hehe...cik lulu...


Ni kt kawasan pokok cactus lak..

Tengok cactus ni besoooo kn...

Yang ni cactus warna pink...lampu dia xnmpak sgt xtau nape...myb camera terang sgt time  ni..

Haha...budak poyo ni nk bwak balik cactus ni...isk2..tarik pnye tarik xley cabut lak...peluk kn maen kuat time  tu seb baek x kene tiup wisel ngn pak guard...ngade pak guard tu sik nk tiup wisel jew..

Oke lah...sekian saje persembahan dari kami b'tiga ea...huhu...segala kesulitan n keblurr an gmbo amat di kesali...huhu...

Stop smpai cni dulu ea...nnti2 baru nk share kesah chenta sampai syurga melebarkan kisah chenta mereka kt 'Pantai Merdeka' lak...see u!


Sekian...wassalam...